<span class=xxx>I</span>.Ulusal Yalova Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maraton

4 Haziran Cuma günü Yalova Fotoğraf Amatörleri Derneği (YAFOD) Merkezinde kayıt işlemleriyle başlayan, I.Ulusal Yalova Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maraton’a İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Antalya, Aydın, Sakarya ve Yalova’dan toplam 106 fotoğrafçı katıldı. YAFOD üyelerinin çalışmalarından oluşan fotoğraf sunumuyla başlayan açılış töreni, Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik’in “Perinthos Kayalıkları” adlı gösterisinin ardından sırasıyla; Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir’in siyah/beyaz fotoğraflarından oluşan “Birkaç Yüzyıllık Tahmis’de Birkaç Yüz” gösterisi, Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörleri Derneği üyelerinin gösterisi, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyelerinin gösterisi, Mersin Fotoğraf Derneği üyelerinin ödüllü çalışmalarından oluşan gösteriyle sona erdi. 5 Haziran Cumartesi gün boyu fotoğraf çekimi yapan katılımcılar akşam 20.00’den itibaren TİGEM’de oluşturulan kabul masasında fotoğraflarını teslim etmeye başladılar. Toplam 80 katılımcının teslim ettiği 382 adet fotoğraf, YAFOD merkezinde toplanan Jüri üyeleri Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik, Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, YAFOD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Süder ve YAFOD Üyesi/Yalova Belediyesi Temsilcisi Cengiz Kasapoğlu’nun yaptıkları değerlendirme sonrasında, Birinci Arzu İbranoğlu/Kocaeli, İkinci Yılmaz Topçu /Aydın, Üçüncü Yılmaz Topçu/Aydın seçildi. Mansiyon kategorisinde ise Mustafa Gezer, Sema Özevin, Abit Kullebi, Ahmet Remzi Tülüce, Tacettin Yüksel seçildi. YAFOD Özel Ödülüne Utku Temel/Kocaeli layık görüldü. Maratonun son günü Belediye Meclis Salonunda başlayan ödül töreninde Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Jüri Üyeleri, yarışmacılar ve Yalovalılar hazır bulundu. Sergileme alan fotoğrafların gösteriminin ardından ödüller ve emeği geçenlere plaketler takdim edildi. Maratonda derece alanlara ve jüri üyelerine Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu tarafından logolu tabakların hediye edilmesiyle ödül töreni sona erdi. Yalova Üniversitesi olarak YAFOD çalışmalarını destekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.