Sürdürülebilir Enerji Yönetimi ve Senaryo Modelleme Yaz Okulu

İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü ile Almanya’daki Wuppertal İklim, Çevre ve Enerji Enstitüsü arasındaki işbirliği kapsamında ortaklaşa yürütülen “Comparative Evaluation of Energy Efficiency and Renewable Energy Strategies by Energy–Economy–Environment Modelling for Turkey and Germany” başlıklı proje çerçevesinde 25-27 Temmuz 2011 tarihlerinde İTÜ Enerji Enstitüsü Sektörel Danışma Kurulu üyelerinden Zorlu Enerji Elektrik A.Ş. desteğinde “Sustainable Energy Management and Scenario Modelling” başlıklı yaz okulu gerçekleştirildi. Yaz okuluna Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Güner Ekşi katıldı. “Yenilenebilir” başlıklı çalıştayda G.Ekşi lider ve sözcü olarak görev alarak dosyalama ve sunumları yaptı. Yoğun bir eğitimin verildiği, enerji sektörünün resmi ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı yaz okulunda G.Ekşi Wuppertal İklim, Çevre ve Enerji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Manfred Fischedick, Müdür Dr.Stefan Lechtenböhmer ve projenin yürütücüleri ile tanışarak Yalova Üniversitesi’ne davet etti.