Temiz Enerji Zirvesi

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Fonu (TURSEFF)'nin işbirliğinde “Temiz Enerji İşbirliği Zirvesi” 22-23 Şubat 2012 tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleştirildi. Zirveye Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu, Yard. Doç.Dr. M. Selçuk Mert, Araş.Gör. Taylan Güneş ve Araş.Gör. Abdussamet Subaşı katıldılar. Zirve açılış töreninde MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca zirvenin önemini vurguladılar. Prof.Karaosmanoğlu konuşmasında, Yalova Üniversitesi ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü kısa tanıtımını yaparak enerji alanındaki süregelen çalışmaları ve planlamaları belirtti. Protokol birlikte zirve açış kurdelesini kesti. Ardından standlar gezildi.Yalova Üniversitesi standı ilgi gördü.Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Uzuner, Başkan Yardımcısı Rezan Dikici ve  beraberlerindeki kurul üyeleri zirveyi izleyerek Yalova Üniversitesi standını ziyaret ettiler. Zirvede kuruluş çalışmalarına Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm öğretim üyelerinin de destek verdiği Türkiye’nin ilk yenilenebilir enerji teknisyenlerini yetiştirecek olan İzmit Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri de yer alarak standlarında Yenilenebilir Enerji Mükemmeliyet Merkezi’ni tanıttılar. Prof. Karaosmanoğlu ve Dr. Mert ikili görüşmelerde de bulundular.