T[OKİ]'den Yalova’ya 500 Yataklı Üniversite Öğrenci Yurdu

Üniversite yurtlarının kalitesini ve kapasitesini artırmak için harekete geçen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) 5 yıldızlı otel kalitesinde yurtlar yapmak üzere anlaştı. TOKİ ve YURTKUR, Yalova 500 yatak kapasiteli yurt yapacak. Yüksek öğrenimde otel konforunu yakalamak için harekete geçen TOKİ ve YURTKUR, işbirliği protokolü imzaladı. Arsası YURTKUR tarafından temin edilecek olan yurtların inşaat ve diğer altyapı çalışmalarını TOKİ gerçekleştirecek. Öğrencilerin her türlü konforu düşünülerek yapılacak olan yurtlarda odalar 1 ve 3 kişilik olarak düzenleniyor. Her odada televizyon, buzdolabı, çalışma masası ve diğer gereçler yer alacak. Öğrencilerin ortak kullanımları için her katta dinlenme odası ve etüt salonları yer alacak. Yurtlarda ayrıca sosyal amaçlara hizmet verecek kafeterya, berber, kantin ve lokanta da bulunacak. Yeni yurtlarda her türlü konfor düşünülerek, öğrencilerin yeni yurtlarda okul bitene kadar severek kalacakları ortam sağlanmış olacaktır.Yalova'mızda da yapılacak olan  yurt en kısa sürede tamamlanıp Yalova Üniversitesi öğrencilerimizin hizmetine açılacaktır.Hayırlı olsun.