Tompkins Cortland Meslek Yüksekokulu <span class=xxx>(TCCC)</span> ile Yalova Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması

Yalova Üniversitesi ve Tompkins Cortland Yüksekokulu arasında imzalanan bir anlaşma ile Yalova Üniversitesi öğrencileri Amerika’da da eğitim görme olanağına kavuştu. New York Devlet Üniversitesi’ne bağlı Tompkins Cortland Meslek Yüksekokulu (TCCC) ile Yalova Üniversitesi arasında; öğrenciler, akademik ve idari personelleri ile karşılıklı eğitsel, mesleki ve kültürlerarası programlarla, uluslararası anlayışı ve gelişmeyi teşvik eden genel işbirliği iyi niyet anlaşması Amerika Birleşik Devletleri’nde imzalandı. Bu işbirliği ile taraflarca kurulan eğitim programları bağlamında ortak kuruluşlardaki mevcut eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amaçlandı. Ayrıca bu anlaşma, öğrencilerin, akademik eğitimlerini temel alarak ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarını etkili bir şekilde tamamlamalarına olanak sağlayacak. Yalova Üniversitesi ile Tompkins Cortland Yüksekokulu arasında yapılan bu anlaşma öğrencilere ABD’de eğitim alma kapılarını araladı. Bu anlaşmaya göre, öğrenciler yaz ve kış dönemi olarak eğitim alarak aynı anda 2 üniversite bitirebilecek. Anlaşmanın genel prensipleri hakkında Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, “Öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında akademik ve kültürel değişime olanak sağlayan bu anlaşma ile kısa ve uzun dönemde ortaklıkların pekişmesi öngörülmektedir. Karşılıklı konferans ve seminerlerin tesis edilmesini amaçladığımız anlaşmamız, TCCC ve Yalova Üniversitesi arasında devam edecek bir dizi ortak faaliyetin yeni açılımları için ilk adım niteliği taşımaktadır ” dedi.