Toplantı: 2012 Yılı Dünya Kalkınma Raporu “Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma”

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Fatma Kahraman Güloğlu Hilton İstanbul Oteli'nde gerçekleştirilen "2012 Yılı Dünya Kalkınma Raporu 'Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma' Tanıtım Toplantısına" katıldı. Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi Direktörü Ulrich Zachau'nun ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in açış konuşmalarını yaptıkları toplantı da Bakan Fatma Şahin, bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2012 Dünya Kalkınma Raporu Yazarı Ana Revenga "2012 Yılı Dünya Kalkınma Raporu 'Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma' konulu sunumunu gerçekleştirdi. Dünya Bankası'nın Kıdemli Ekonomisti Sarosh Sattar "Avrupa ve Orta Asya'nın Gelişmekte Olan Ülkeleri'nde Erkekler ve Kadınlar İçin Fırsatlar" raporunu sundu. Toplantının devamında Moderatör Şirin Payzın'ın başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği'den Nur Ger, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İpek İlkkaracan Ajas, Fiba Holding'den Hüsnü Özyeğin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Sıddık Topaloğlu'nun panalist olarak katıldıkları bir panel düzenlendi.