Toplantı: Fulbright Bursları

Yalova Üniversitesi AB ve Dış İlişkiler Mükemmeliyet Merkezi’nin düzenlediği Fulbright bursları ile ilgili bilgilendirme toplantısında, Eğitim Uzmanı Mevlüde Bakır konuşmacı olarak yer aldı. Mevlüde Bakır sunumunda “Fulbright Eğitim Komisyonu’nun TC ile ABD Dış İşleri Bakanlığı’nın ortak katkılı bütçesi ile oluştuğunu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunlarının, akademisyenlerin ve öğretmenlerin seyahat ve yaşam masraflarını kapsayan bursları desteklediğini ve ABD’de eğitim almak isteyen Türk öğrencilere danışmanlık hizmeti verdiğini” belirterek bu güne kadar 4000’den fazla Türk ve Amerikalı öğrenci ve akademisyenin yararlandığı burs hakkında ayrıntılı bilgileri katılımcılarla paylaştı. M. Bakır’ın verdiği bilgilere göre, Fulbright Bursları Yüksek Lisans, Doktora ve Bütünleşik Doktora, Doktora Tezi Araştırma, Uluslararası Bilim ve Teknoloji, FLTA (İngilizce Öğretmenliği), Meslek Yüksek Okulu Bursu ve Opportunity Grants olarak 7 ana başlıkta verilmektedir. Soru ve cevaplarla devam eden bilgilenme toplantısı Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Ali Rıza ABAY’ın anı hediyesi takdimi ile son buldu. Sayın Bakır’a Üniversitemize gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ederiz.