Toplantı:[B]ina Performansı Modelleme ve Simülasyonları

Kurucuları arasında Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Filiz Karaosmanoğlu’nun da  bulunduğu Bina Performansı Modelleme ve Simülasyon Derneği(BinSimDer) kuruldu. BinSimDer kuruluşu ardından International Building Performance Simulation Association(IBPSA) Türkiye temsilcisi olarak uluslararası düzeyde onaylandı. İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen Bina Performansı Modelleme ve Simülasyonları toplantısının açış konuşmasını İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Derin Ural yaptı. IBPSA önceki dönem Başkanı ve Eindhoven Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Jan Hensen konuşmasında IBPSA etkinlikleri konusunda bilgilendirme sundu.Ardından BinSimDer Başkanı ve İTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Zerrin Yılmaz BinSimDer’i tanıttı. Toplantıya Prof. Karaosmanoğlu ve Yalova Üniversitesi Rektör Danışmanı Jaklin Köse katıldılar.