Uganda Heyetinin Ziyareti

Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu ile ortak çalışmalar yapmak üzere Yalova’ya gelen Uganda heyeti Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM’ı ziyaret etti. Uganda’da kültür balıkçılığını yaygınlaştırmak isteyen Farland Farming Technologies Uganda Limited Şirket Yetkilisi Roland LWABAIY, bölgede bulunan Viktorya Gölü’nde kültür balıkçılığının henüz ilkel seviyelerde olduğunu ve Yalova Üniversitesi’nin desteğiyle modern seviyelere taşımak istediklerini dile getirdi. Konuk heyetin taleplerini dinleyen Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM da  Yalova Üniversitesi’nin  her türlü bilimsel yenilikte öncü projeler ürettiğini ve  uygulamalarda kaliteli bir düzeye sahip olduğunu belirterek kendilerine destek olabileceklerini ifade etti.

Yapılan görüşmelerde Uganda’ya kıyısı olan Viktorya Gölü’nde yaygın olarak bulunsa da doğal stokları azalmaya başlayan bir tür olan ve tatlı su kültür balıkçılığında önemli bir yeri olan tilapya (Oreochromis niloticus) türü üzerinde duruldu. Uganda’nın Jinja Bölgesi’nde belirtilen bu çalışmaları yapan bir kısım üretimhaneler olsa da, modern su ürünleri yetiştiricilik tekniklerine oldukça uzakta oldukları değerlendirildi. Dolayısıyla profesyonel ve bilimsel desteklerle Uganda’da modern kültür balıkçılığının temellerini atmak üzere Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu akademisyenleriyle temasa geçen Uganda heyeti  Rektör Vekili  Prof. Dr. YILDIRIM’a ve Armutlu Meslek Yüksekokulu’na desteklerinden dolayı müteşekkir olduklarını ifade ettiler. Yapılan görüşmelerin ardından Uganda heyeti üniversiteden ayrıldı.