Uluslararası Kongre: Türk Dünyasının Geleceği

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay 3-6 Ekim 2011 tarihlerinde, Türk Dünyası Sosyologlar Birliği’nin Başkurdistan’ın Ufa şehrinde düzenlediği Türk Dünyasının Geleceği Kongresi’ne katıldı. Avrasya’dan çok sayıda akademisyenin katıldığı kongrede, bölgenin sorunları ve Türk Dünyasının geleceği tartışıldı. Dekan Abay “Gelişmekte Olan Ülkeleri Bekleyen Tehlike: Yaşlanma” başlıklı bildirisini sundu.Yanı sıra değişik üniversite yöneticileri ile görüşmeler de yapan Prof.Abay’ın, Başkurdistan’da yönetici yetiştiren Başkurdistan Akademisi Rektörü Sergey N.Lavrentiev ve Başkurdistan Devlet Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Alexandr I. Shabrin ile gerçekleştirdiği görüşmeler ön plana çıktı.Görüşmelerde ikili işbirliği anlaşması yapılması kararına varıldı.Kıymetli hocamızı kutlarız.