Uluslararası Yapay Zeka Uygulamaları Konferansı Yalova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Uluslararası Yapay Zeka Uygulamaları Konferansı Yalova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Yalova üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen, 12 üniversitenin de paydaşı olduğu, üç gün boyuna çevrimiçi olarak düzenlenen Uluslararası yapay Zeka Uygulamaları Konferansı (International Conference on Interdisciplinary Applications of Artificial Intelligence – ICIDAAI) sona erdi.

 

Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Sempozyum, 21 Mayıs 2021 tarihinde Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşması ile başladı ve 23 Mayıs 2021 tarihinde sona erdi. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, konuşmasına başlarken, dijitalleşen dünyada yapay zekanın ne kadar önemli bir hale geldiğini, özellikle yapay zeka uygulamalarının hayatımızda yaygınlaşıp; ekonomik hayata, sağlık sektörüne, sosyal ve siyasi hayata yeni bir soluk getirdiğini ifade etti. Konuşmasını bitirirken, ‘Endüstri 4.0’ın hayatımızda ne kadar önemli bir hale geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Suat Cebeci, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederek ve sempozyumunun iyi şekilde sürmesi temennileriyle konuşmasını sonlandırdı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin konuşmasının ardından diğer paydaş üniversitelerinin rektörlerinin açılış konuşmalarını yapmalarıyla sempozyum başladı.

 

Türkiye’de İlk Olarak Yapay Zeka Alanında Disiplinlerarası Uluslararası Bir Kongre Düzenlendi

 

Yalova Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, UET Lahore Üniversitesi, Matej Bel Üniversitesi, Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Tlemcen Üniversitesi, Universite 8 Mai 1945 Guelma, IQRA National University, Bulgarian Academy of Science ve Lahore Leads Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı, konu ile ilgili sağlık, fen ve sosyal bilimler alanlarındaki çalışmaları bir araya getirdi. Konferans, konunun uzmanı tüm dünyadan akademisyenleri, araştırmacıları ve sektör uzmanlarını bir araya getirdi. Konferans açılış konuşmaları, paneller, eş zamanlı oturumlar ve etkileşimli odalardan oluştu.

Uluslararası Yapay Zekâ Uygulamaları Konferansı’nda yapay zekâ alanındaki önde gelen araştırmacılardan Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Prof. Dr. Rashmi Gujrati, Dr. Ersan Şentürk, Prof. Dr. Tauseef A. Khan ve Prof. Dr. Aslıhan Özlem Polat Işık konuşmacı olarak yer aldı. 

Konferans kapsamında genellikle “Sağlıkta Yapay Zekâ Uygulamaları”, “Sosyal Bilimler ve Yapay Zekâ Uygulamaları” ve “Üretim ve Servis Sistemlerinde Yapay Zekâ Uygulamaları” konu başlıkları yer aldı.

Yalova Üniversitesi olarak Türkiye’de ilk defa bu kapsamda gerçekleşen bir konferansa ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.