Üniversitemiz Akademisyenleri Tarafından Yayımlanan JIENS, Index Copernicus Dizinine Kabul Edildi!

Üniversitemiz Akademisyenleri Tarafından Yayımlanan JIENS, Index Copernicus Dizinine Kabul Edildi!

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesinde faaliyet gösteren ve baş editörlüğünü Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Karagöz’ün yaptığı Journal of Innovative Engineering and Natural Science (JIENS) isimli dergimiz, TR Dizin’de taranması sonrasında yeni bir başarıya daha imza attı. Dergi, 2023 yılı Ekim ayında prestijli Index Copernicus dizini tarafından kabul edildi.

JIENS, 2022 yılında ilk sayısından itibaren Index Copernicus’a kabul edilen nadir dergilerden biri oldu. Bu kabul, dergide yer alan değerli makalelerin global düzeyde daha geniş bir okuyucu kitlesiyle buluşmasını ve daha fazla atıf almasını sağlayacak. Index Copernicus Value (ICV) değeri 2022 yılında 69.43 olarak hesaplanan dergimiz, yurtdışında, SCI ve SCI-Expanded dışındaki uluslararası indeksler arasında önemli bir konuma sahip.

Doç. Dr. İdris Karagöz, bu önemli gelişmenin gelecekte JIENS için belirlenen ve halen devam eden diğer uluslararası indeks başvuruları için de bir başlangıç ve önemli bir motivasyon kaynağı oluşturduğunu vurguladı. Akademisyenlerimizden, özellikle İngilizce hazırlanan orijinal makalelerini dergimize göndermeleri istenirken, yayınlanan geçmiş yazılarına yapılan atıfların dergimize olan desteği artıracağı ve derginin bilimsel yolculuğunda en önemli katkı olacağı belirtildi.

JIENS, 2022-2023 döneminde, Emerging Science Citation Index (ESCI) ve SCOPUS gibi diğer prestijli indekslerde taranma çalışmalarına devam etmektedir.