Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğünden Yeni Anlaşmalar

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğünden Yeni Anlaşmalar

Yalova Üniversitesi, uluslararası platformda ilerleyebilmek için bireylerle, kurumlarla, kültürlerle ve dünyadaki tüm toplumlarla uyum içerisinde olunması gerektiği gerçeğinin farkındadır. Bu bakımdan Üniversitemizde uluslararasılaşma, eğitimde ve araştırmada önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Yalova Üniversitesi, yurtdışındaki seçkin üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimini ve ortak araştırma ve bilimsel çalışma olanaklarını sağlayacak bağlantılar kurarak tüm paydaşlar için uluslararası alanda yeni olanaklar yaratmaktadır.

Yalova Üniversitesi Avrupa’nın seçkin üniversiteleri ile yaptığı ikili anlaşmalara yenilerini eklemeye devam etmektedir. Bu kapsamda Erasmus Koordinatörlüğünün çalışmaları neticesinde Üniversitemiz,  SIRBİSTAN’da bulunan KRAGUJEVAC ÜNİVERSİTESİ ve KUZEY MAKEDONYA’da bulunan ULUSLARARASI VİZYON ÜNİVERSİTESİY ile Erasmus anlaşması yapmıştır. Anlaşmalara göre önümüzdeki 2021-2022 eğitim öğretim yılları itibari ile hem öğrencilerimiz eğitim görebilecek, personelimiz ders verme ve eğitim alma hareketliliklerinden yararlanabileceklerdir. Aynı şekilde karşı kurumlar da hem öğrenciler hem de personel kurumumuza gelebileceklerdir.