Üniversitemiz Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Yükam) Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Bilim Kurulu Toplantısına Katılım Sağladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın faaliyetlerine ve çalışma alanlarına katkı sağlanması amacıyla oluşturulan Bilim Kurulu Komisyonları 27-28 Haziran 2024 tarihlerinde Ankara’da toplandı. Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen  Programın açılış töreni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, oluşturulan Aile ve toplum, çocuk, kadının güçlendirilmesi, engelli ve yaşlı başlıklı komisyonlardan “kadın istihdamı, dijital şiddet dahil kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kadın girişimciliği, kadın kooperatifleri, kadınların karar alma mekanizmalarına katılımı, kadın ve medya ve iklim değişikliğinin kadınlar ve kız çocukları üzerinde ortaya çıkarabileceği sorunlara” ilişkin konuların tartışıldığı “Kadının Güçlendirilmesi Komisyonu”nda yer alarak Komisyona katkı sağladı.