Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Candan Dedelioğlu Program Değerlendiricisi Olmaya Hak Kazandı

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Candan Dedelioğlu Program Değerlendiricisi Olmaya Hak Kazandı

Üniversitemizin Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Candan Dedelioğlu, İLAD (İletişim Araştırmaları Derneği) tarafından 11.09.2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen İLAD 16. Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı’na katılarak ve eğitim programını tamamlayarak İLAD Çalışma Yönetmeliğinin 5. Maddesi uyarınca “İLAD/İLEDAK Program Değerlendiricisi” olmaya hak kazandı.

İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İLAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Jale Sarmaşık (Akreditasyon), İLAD Genel Sekreteri Füsun Özbilgen, İLEDAK (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Recep Tayfun ve Prof. Dr. Nilüfer Timisi’nin önderliğinde İletişim ve Tasarım alanlarında eğitim veren bir çok üniversite ve fakülteden 48 öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda Program Değerlendiricisi olmak için gereken ölçütler hakkında bilgi verildi ve örnek olası sorularla bu eğitim pekiştirildi.

1989 yılında Dr. Hıfzı Topuz’un önderliğinde kurulan İLAD, akademisyen ve sektör çalışanlarını bir araya getirerek ortak projeler ve işbirlikleri yapmayı ve bu yapılan işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlıyor. 2015 yılında İletişim Eğitimi alanında akreditasyon çalışmalarına başlayan dernek, 2018 Ocak ayında YÖKAK’ tan “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” aldı.