Üniversitemiz Zeytin Dalı Harekâtına Destek Kampanyasını İl Jandarma Komutanlığında Başlattı

Üniversitemiz Zeytin Dalı Harekâtına Destek Kampanyasını İl Jandarma Komutanlığında Başlattı

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan beraberindeki heyetle birlikte İl Jandarma Komutanlığına destek ziyaretinde bulunarak Zeytin Dalı Harekâtına destek kampanyasını başlatan ilk kurum oldu. Ziyarete Rektör Alkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Hilmi Yanmaz, bazı fakültelerimizin dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri ve daire başkanları katıldı. Heyeti Yalova İl Jandarma Komutanı Alb. Ali Gemalmaz karşıladı. Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan’ın İl Jandarma Komutanlığı ziyaret defterini imzalamasının ardından komutanlık makamına geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan burada yaptığı açıklamada ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit ederek sınırlarımıza kadar dayanan terör örgütlerine karşı uluslararası anlaşmalardan doğan meşru müdafa hakkımızı kullanmak suretiyle Zeytin Dalı Harekatını başlatan devletimizin, hükümetimizin ve verilen görevi kahramanca yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daima yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna göstermek maksadıyla İl Jandarma Komutanlığımızı ziyaret ettiklerini ifade etti. 

Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz da yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Rektör Alkan ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Yurt genelinde kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden ve tüm yurttaşlarımızdan Zeytin Dalı Harekâtının başladığı günden bu yana maddi ve manevi destek mesajları aldıklarını ifade eden Albay Gemalmaz milletimizin bu duyarlılığının ve desteğinin ordumuzun gücüne güç kattığını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan burada yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekâtına olan desteğimizi göstermek maksadıyla tüm akademik ve idari personelimizin katılımının beklendiği “Sömürgecilere Karşı Yürütülen Zeytin Dalı Harekâtını Destekliyoruz” sloganıyla imza kampanyası başlattıklarını ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından kampanyaya ilk imzayı Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan ve ziyarete katılan heyetteki personellerimiz attı.

İmzaların atılmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan ve beraberindeki heyet Yalova İl Jandarma komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçiklerle hatıra fotoğrafı çektirerek destek ziyaretlerini tamamladılar.