Üniversitemizin Acı Günü

19 Mart 2013 Salı Gecesi 02:00 saatlerinde Yalova –Orhangazi karayolunda meydana gelen trafik kazasında Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencilerimiz Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum hayatlarını kaybettiler. Aynı kazada araç sürücüsü Berkay Özer ve Eser Engin’de ağır yaralandılar. Araç sürücüsü Berkay Özer ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybetti. Kazanın duyulmasının ardından yaşamlarını yitiren öğrencilerimiz Buse Karakurum ve Sıla Daşdemir’in arkadaşları ve hocalarımız hemen Orhagazi Devlet hastanesine koştular ancak öğrencilerimizin yaşamını yitirdiği bilgisini alınmasıyla büyük üzüntü yaşandı.  
Sıla Daşdemir’in babası Vural Daşdemir kaza haberini Balıkesir’de aldı. Vural Daşdemir kazanın ardından yakınları ile birlikte Orhangazi’ye geldi. Buse Karakurum’un ailesine ise acı haber Manisa Soma’da ulaştı. Buse Karakurum'un babası Necmi Karakurum’da haberi alır almaz Orhangazi’ye geldi. Cenazelerin tesliminde Buse Karakurum ve Sıla Daşdemir ‘in arkadaşları ve hocalarımız ailelere destek olmak için oradaydı. Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Adak, Sıla ve Buse’nin okula devamlılığı olan başarılı öğrenciler olduğunu söyledi. Acılarının büyük olduğunu söyleyen Profesör Adak, ailelere başsağlığı diledi. Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep Hayri Eren’de kazada yaşamlarını yitiren öğrencilerimizi uğurlamaya gelenler arasında yer aldı.

Elim trafik kazası sonrası yaşamlarını yitiren öğrencilerimiz Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum’a Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Aynı kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak yaşamını yitiren Yalova’lı işadamı Bahri Özer’in oğlu Berkay Özer’in organları ailesi tarafından organ bekleyen hastalara umut olması için bağışlandı. Berkay Özer’e de Allah ‘tan rahmet diliyor başta babası İş Adamı Bahri Özer ve ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.