Ünlü Tarihçi Ölümünün 6. Yılında Yalova’da Anıldı

Ünlü Tarihçi Ölümünün 6. Yılında Yalova’da Anıldı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın ölümünün 6. yılı nedeniyle Yalova İl Özel İdaresinde düzenlenen sempozyuma katıldı.

Yalova Üniversitesi, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi ve Halil İnalcık Osmanlı Araştırmaları Enstitüsü tarafından “Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu ve Yalova’nın Ekonomik-Sosyal Tarihi” adlı sempozyum gerçekleştirildi.  Yalova İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, tarih alanına uzman akademisyenler ve kurum müdürleri katılım sağladı.

Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Yalova İl Genel meclis Başkanı Hasan Soygüzel’in açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyuma Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muhammed Ceyhan da “Yavuz Sultan Selim Evkafı’nın Yalakabad’daki Emlakine Dair Bazı Tespitler” adlı konuşmasıyla katkı sağladı. Ceyhan, konuşmasında Osmanlı döneminde ve Yalova özelinde kurulmuş ya da Yalova topraklarından beslenmiş olan vakıfların statüleri ve gördükleri hizmetleri örnek üzerinden analiz etti.

Katılımcıların beğeniyle takip ettikleri sempozyum, konuşmacılara hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.