Üstün Başarı

2008 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile olarak Yalova Üniversitesi adına İngiltere Manchester Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren Barış Alpaslan, 2010-2011 akademik yılında yüksek lisans eğitiminde göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı İngiltere eğitim sisteminin en yüksek derecesi olan "Distinction" derecesine layık görüldü. Sınavlardaki üstün başarısı ve "The Effects of the Global Economic Crisis on the Turkish Manufacturing Industry" başlıklı tezinin kuruldan en yüksek notu almasından ötürü B. Alpaslan, dünyaca ünlü IMF ve Dünya Bankası'nda eşitli görevlerde bulunmuş Prof.Pierre-Richard Agenor'in  doktora tez danışmanı olması fırsatını da yakaladı. 12 Aralık 2011 tarihinde Manchester Üniversitesi’nde yapılan resmi tören ile B. Alpaslan’a tebrik mektubu sunuldu. B. Alpaslan’a başarılı bir doktora öğrenimi diler, kutlarız.