Yalova Meslek Yüksekokulu’nda Çevrimiçi Kariyer Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Meslek Yüksekokulu’nda Çevrimiçi Kariyer Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencileri için 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi çevrimiçi kariyer toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak; Antalya, Muğla ve İzmir bölgelerindeki üst düzey otel markalarına nitelikli insan kaynağı sağlayan ve otellere danışmanlık faaliyetini yürüten PATİKA İnsan Kaynakları Şirketi’nin kurucusu ve sahibi İskender Işık davet edildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Öğr. Gör. Yasin Özaslan, Yalova Üniversitesi olarak sektörün dinamiklerini yine sektörle etkileşim halinde olarak takip ettiklerini ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını tecrübeli akademik kadro ile Covid-19 Pandemisine rağmen her türlü koşulda sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Mezun öğrencilerin de katılım gösterdiği çevrimiçi toplantıda öğrencilere turizmde kariyer planlama, iş başvuruları ve iş görüşmelerinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca PATİKA İnsan Kaynakları Şirket yetkilisi İskender Işık, öğrencilere kariyer planlamaları için aralarında Rixos, Max Royal, Voyage vb. lüks otel zincirlerinin de bulunduğu işletmelerde kadrolu veya stajyer olarak çalışma imkanları hakkında bilgi verdi.  Toplantının devamında ise öğrencilerin iş ve staj başvuruları online form üzerinden gerçekleştirildi ve toplantı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.