Yalova Model Orman Proje Çalıştayı

Yalova Model Ormanı’nın bilgi ve birimlerini Fas İfrane Model Ormanı ile paylaşmak üzere planlanan Yalova Model Orman Proje Çalıştayı yapıldı.Evliya Çelebi Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştaya Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Çoşkun,  Fas Model Orman Başkanı Prof.Dr.Mohamed Qarro,  Orman İşletme Yalova İl Müdürü ve Yalova Model Orman Başkanı Dr. Mehmet Özdemir, dernek üyeleri, ilgili kamu kurumlarının il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Prof.Dr. Mouhammad Quarro başkanlığında 11 kişilik Fas İfrane Model Orman Heyeti’nin katıldığı Yalova Model Orman Çalıştayı’nın açış konuşmasını Yalova Model Orman Başkanı Dr. Mehmet Özdemir yaptı. Dr.Özdemir Fas Ifrane Model Orman Heyetini ve katılımcıları selamladı. Ifrane Model Orman Heyeti’nin, odun dışı ürün ve hizmetler ve ekolojik turizm konularında Yalova Model Ormanı ile bilgi alışverişinde bulunmak üzere geldiklerini ifade etti. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun konuşmasında; ormanların değerini ifade ettikten sonra, Orman Bölge Müdürlüğü’nün uluslararası alanda yaptığı çalışmalardan örnek vererek, ülkelerin sınırları olmasına rağmen ormanların hizmetlerinin sınırının olmadığını belirtti. Yalova Valisi Esengül Civelek ise Fas İfrane Heyetini Yalova’da konuk etmekten memnuniyetini ifade ederek başladığı konuşmasında 2011 Kasım ayında uluslararası model orman ağına tam üye olan Yalova model ormanının ülkemizin ilk ve tek model ormanı olmasının gurur ve memnuniyet verici olduğunu ifade etti.Çalıştay, Yalova Model Orman Başkanı Dr. Mehmet Özdemir ve İfrane Model Orman Başkanı Prof. Mouhammad Quarro’ nun sunumları ile devam etti. Sonrasında Yalova Model Ormanı tam üyelik sertifikası Dr. Mehmet Özdemir ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun tarafından Vali Esengül Civelek’e takdim edildi. Dr.Mehmet Özdemir, Vali E.Civelek’e Yalova Arıcılar Birliği’nin plaketini verdi. Yalova Model Orman Derneği kurumsal üyesi Yalova Üniversitesi’ni öğleden sonra gerçekleştirilen çalışma toplantısında, Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr.Gör. Güner Ekşi, Yalova Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Gül Yücel ve  Öğr. Gör. Yusuf Evren Doğan ile Otel ve Turizm Hizmetleri Bölümü  Başkanı Öğr.Gör. Semih Arıcı temsil etti. Toplantıda süregelen çalışmalar ile planlamalar görüşüldü.