Yalova MYO MARKA’dan Hibe Kazandı

Yalova MYO MARKA’dan Hibe Kazandı

“Yalova Meslek Yüksekokulu 3D Yazıcı Temelli Tasarım ve İmalat Atölye Projesi”, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hibe almaya hak kazanarak 2018 yılında Yalova’nın program kapsamındaki en yüksek bütçe alan projesi oldu.

Yalova Meslek Yüksekokulu ile Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim görevlileri tarafından hazırlanan “Yalova Meslek Yüksekokulu 3D Yazıcı Temelli Tasarım ve İmalat Atölye Projesi”, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) “2018 yılı İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı. Toplamda 741.123 Türk Lirası bütçesi olan proje kapsamında, Yalova Meslek Yüksekokulu bünyesine “3 Boyutlu Yazıcı ve Tarayıcı Atölyesi” kurulacak. Bu atölyede, gerek 3 boyutlu tasarım gerekse de 3 boyutlu ürünlerin tersine imalatı konularında yıllık yaklaşık 120 öğrenci eğitilerek imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu ileri teknoloji alanlarına kalifiye personel yetiştirilecek.

Kalifiye Personel İhtiyacı Bu Proje ile Karşılanacak

Yalova Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığındaki proje, Yalova ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren imalat sanayi firmalarının iştirakçiliğiyle yürütülecek. Yerel ortaklık geliştirilerek ilin imalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu ileri teknolojiyi üretecek ve kalifiye eleman yetiştirecek olan projeden katma değeri yüksek sonuçlar alınması hedefleniyor. Ayrıca yerel ve ulusal düzeydeki hem mevcut hem de gelecekte açılması planlanan organize sanayi bölgelerinin yüksek miktardaki kalifiye personel ihtiyacı da “Yalova Meslek Yüksekokulu 3D Yazıcı Temelli Tasarım ve İmalat Atölye Projesi” ile karşılanmış olacak.