Yalova Ormanları Uluslararası Akdeniz Model Orman Ağı'na Katılım Töreni

Yalova Ormanlarının Uluslararası Akdeniz Model Orman Ağı’na katılımı dolayısıyla Thermalium Welness Park Otel’de belge teslim töreni düzenlendi. Rektör Vekili  ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rıza Abay ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı M.Ramazan Yılmaz‘ın hazır bulunduğu törene Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Yalova Valisi Doç.Dr. Yusuf Erbay, Kanada Büyükelçisi Mark E.Bailey, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanı Mustafa Yurdaer, Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Yalova İl Orman İşletme Müdürü Dr. Mehmet Özdemir, Kent Konseyi Başkanı ve Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şükrü Önder ile birlikte resmi erkan mensupları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesinde Prof. Abay resmi erkanla görüşmelerde bulundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci iklim değişikliği nedeniyle dünyada ormanların yok olduğunu belirterek, bu duruma insanın neden olduğunu söyleyerek Türkiye’nin hiçbir ülkede olmayan bir ormancılık sistemine sahip olduğunu ve bunun için de kendilerine hiçbir ülkeyi model almadıklarını belirtti. Ormanlardan sadece odun üretilmeyeceğine dair bilincin tüm vatandaşlara aşılanması gerektiğini ifade eden O.Kahveci defne yaprağının %90’ının Türkiye’deki ormanlarda üretildiği örneğini verdi. Vali Y.Erbay ise Yalova ormanlarının bu ağa katılmasının kent için tarifsiz bir onur kaynağı olduğunu belirterek ormanları koruma hususunda gösterdikleri gayreti katılımcılarla paylaştı. A.Girgin ve Dr.Küçük’ün konuşmalarının ardından Büyükelçi E.Bailey Kanada Merkezli bir proje olan Uluslararası Akdeniz Model Orman Ağı’na Türkiye’nin ve Yalova’nın katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanı Mustafa Yurdaer’in Yalova Model Ormanı konulu sunumu sonrasında Model Ağa Giriş Belgesini Büyükelçi Baily Orman Genel Müdürü O.Kahveciye takdim etti. Büyükelçi Baily’e çini vazo sunularak teşekkür edildi. Törenin ardından Yalova Model Orman Sergisi gezilerek öğle yemeğine geçildi. Program uzmanların katılımıyla gerçekleşen “Potansiyelimiz, Fırsatlar, Beklentiler” konulu yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi. Yalova Üniversitesi Yalova İl Orman İşletme Müdürü Dr. Mehmet Özdemir ve kadrosu ile yakın iletişimde orman, model orman ağı ve dernekleşme çalışmalarını izlemektedir.