Yalova Üniversitemiz’de Yazar Çalıştayı Gerçekleştirilmiştir.

Yalova Üniversitemiz’de Yazar Çalıştayı Gerçekleştirilmiştir.

Yalova Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yönetiminde, Akademik Personelimize yönelik düzenlenen Yazar Çalıştayı’nda, Springer Nature Lisanslama Müdürü Sayın Selin ŞENCANLI tarafından yürütülen bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.

Yalova Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen Çalıştay, Akademik Personelimiz’in yoğun ilgisi eşliğinde yürütülmüştür. Çalıştay kapsamında, Üniversitemiz bünyesinde kullanılmakta olan veritabanları hakkında bilgiler aktarılmıştır.

Çalıştay’da, makale ve bildiri çalışmalarının yazımı sırasında ve yayın sürecinde dikkat etmesi gerekenler ile çalışma veriminin artırılması hedefine yönelik tekniklere değinilmiştir. Uluslararası dergilerde yayın maksadı ile hazırlanan çalışmaların detaylarının irdelendiği Çalıştay’da aynı zamanda, en elverişli akademik derginin seçimine dair anahtar niteliğini haiz ayrıntılar da mütalaa edilmiştir.

Çalıştay’ın nihayetinde ise Springer Nature Lisanslama Müdürü Sayın Selin ŞENCANLI tarafından, Yalova Üniversitemiz Akademik Personeli’nin soruları yanıtlanmıştır.