Yalova Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni

Yalova Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni

 Yalova Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Üniversitemizin yeni ismiyle Şehit Abdülhamit KAYA Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Yalova Vali Vekili Yıldırım UÇAR, Yalova Milletvekili Muharrem İNCE, Garnizon Komutanı Dz. Kur. Alb. Ayhan GEDİK, Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN, Eski Ak Parti Yalova Milletvekili Temel ÇOŞKUN, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar DEMİREL,Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin ORAL,Termal Belediye Başkanı İsmail ATİK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim KARAHAN olmak üzere pek çok siyasetçi ve bürokrat teşrif ettiler. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim HATİPOĞLU ve YÖK Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak TUFAN yanı sıra bir kısım rektörler de açılışa katıldılar. Programa eşlik eden isimler arasında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik POLAT, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Cuma BAYAT, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif KARADEMİR, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ yer aldı. Şehrimizin kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri akademisyenler  ve öğrencileri de açılışa katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM yaptı. Yeni bir akademik yıla başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Yıldırım, üniversitenin genel durumu ve yeni dönem projeleri hakkında bilgiler verdi. Uluslararası düzeyde nitelikli bilgi üreten, öğrencilerin  mesleki yetkinliklerini zenginleştirip entelektüel kapasitelerini genişleten kültürel, sosyal ve endüstriyel alanlarda yaşamları boyunca üretken olmalarını sağlayacak imkânları sunan bir üniversite olmayı amaçladıklarını belirtti. Prof. Yıldırım Yalova Üniversitesi’nin Yalova halkı ve kamuoyu ile işbirliği içerisinde gerçek manada bütünleşerek, devletin ve milletin tüm hassasiyetini göz önünde bulundurmak suretiyle yeni dönemde ciddi anlamda bir gelişim ve dönüşüm yaşayacağına inandığını belirtti. Prof. Yıldırım Yalova Üniversitesi’nin öğrencisinden öğretim elemanına rektöründen memuruna  kadar tek vücut olduğunu ve devletinin  yanında milletinin hizmetinde  olduğunu vurgulayarak üniversite bünyesinde hiçbir yasa dışı yapılanmaya izin vermeyeceklerini  ve bunlarla sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM öğrencilere yönelik hitabında yükseköğretim için Yalova Üniversitesi’ni seçmiş olmalarından dolayı öğrencilere teşekkür ederek  mesleğinde saygın bireyler olarak yetişmeleri için öğrencilere gereken her desteği vereceklerini belirtti. Prof. Yıldırım Öğretim Görevlilerine de tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerini sadece alanında uzman bireyler olarak yetiştirmekle kalmayıp onları aynı zamanda ailesine, vatanına ve tüm insanlığa faydalı birer gönül insanı olarak yetiştirmeleri gerektiğini belirtti. Bu mukaddes vatan toprağında özgürce yaşıyor olmayı bu vatan için toprağa düşmüş aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu belirten Prof. Yıldırım, Yalova Üniversitesi’nin  Spor tesislerinin adının Şehitler Spor Tesisleri kapalı spor salonunun adının da Şehit Abdülhamit KAYA Spor Salonu olması için Yalova Üniversitesi Senatosu tarafından  karar alındığın ifade etti. Rektör Vekili Yıldırım yeni akademik yılın üniversiteye Yalova’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.  

Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN da konuşmasında Yalova Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında yaptırma ve yaşatma derneği olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Yalova’nın ideal bir üniversite kenti olduğunu belirten Başkan Salman yıllarca hayali kurulan üniversitenin Yalova’ya  kazandırılması ve bu noktalara gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversiteye destek olmaya devam edeceklerini belirtti.  

Yalova Milletvekili Muharrem İNCE de konuşmasında bir ülkenin eğitim seviyesi ile gelişmişlik düzeyi arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Büyük başarılara ulaşmak için sıra dışı bir düşünce yapısıyla ve geleceği doğru okuyan bir vizyonla  hayata bakmak gerektiğini vurgulayan İnce, öğrencilere büyük hedeflerin peşinde koşmaları tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere hayata  ideolojik bakmamalarını öneren İnce her türlü düşünceyi dinleyin ve kendi doğrularınızı bulun diye seslendi. Geleceğin gençlerin düşünce yapısıyla ve ufkuyla şekilleneceğini belirten İnce Türkiye’nin aydınlık geleceğe ufku geniş gençlerle ulaşacağına inandığını belirterek sözlerini tamamladı.  

Yalova Vali Vekili Yıldırım UÇAR konuşmasında Yalova kenti ile üniversitenin mutlaka bir bütünlük içerisinde olması gerektiğine değindi. Günümüzde gelişmişlik açısından kurumlar, şehirler ve ülkeler  arasında rekabet olduğunu belirten Vali Vekili Uçar,  Yalova’nın gelişimi için de  Yalova Üniversitesi’nin hayati bir misyon üstlendiğini belirtti. Öğrencilerin gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olacağını belirten Vali Vekili Uçar hem kendi hayallerini hem ülkenin hayallerini gerçekleştirmek için gayret etmeleri gerektiğini belirtti. Vali Vekili Yıldırım UÇAR yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı. 

Protokol konuşmalarının ardından terörle mücadelede şehit düşen polis memuru Abdülhamit KAYA’ nın anne ve babasına Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM tarafından plaket takdim edildi. Takdim töreninin ardından yoğun programı nedeniyle törene katılamayan Maliye Bakanı Naci AĞBAL’ ın mesajı okundu. Bakan Ağbal mesajında yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi.  

Yalova Üniversitesi akademik yılı açılış dersi Yalova Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM tarafından verildi. Prof. YILDIRIM “Türkiye’de Meslek Yüksekokullarının 2023 Vizyonu” konulu dersini sundu. Rektör Vekili Prof. YILDIRIM Yalova Üniversitesi’nde 2016-2017 Akademik Yılında Meslek Yüksekokullarında uygulamaya konulan 3+1 Eğitim Model'ini anlattı. Prof. YILDIRIM Türkiye’de ve dünyada uygulanan mesleki eğitim modellerinden örnekler verdiği sunumunda mesleki eğitimin  sorunlarını  ve çözüm önerilerini anlattı. Prof. YILDIRIM’ın açılış dersinin ardından 15 Temmuz Şehitleri anısına hazırlanan anma videosu izlendi. Bu gösterimin ardından Şehit Abdülhamit KAYA Spor Salonu’nun resmi açışının yapılmasıyla  Yalova Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni sona erdi.