Yalova Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Yalova Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Törenle Açıldı

Yalova Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı yapılan törenle açıldı. Törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Karamürselbey Eğitim Merkezi Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Emniyeti Müdürü Hakan Fındık, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Yalova Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yalova Üniversitesi tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin izlenmesinin ardından kürsüye gelen Yalova Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ali Güven Türkiye’nin parlayan yıldızlarından biri olma yolunda hızla ilerleyen Yalova Üniversitesi’nin seçkin akademik kadrosuyla ve yeni öğrencileriyle hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini ifade etti. Yalova Üniversitesi Öğrenci Konseyinin öğrencilerle yönetim arasında köprü görevi görmek suretiyle öğrencilerin sorunlarının çözülmesi noktasında faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Ali Güven bu çalışmaların yeni dönemde de devam edeceğini ifade etti.  

 

Yalova Üniversitesi adına konuşan öğretim üyemiz Prof. Dr. Cengiz Tomar da konuşmasına Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanması münasebetiyle törene katılamayan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamlarını ileterek başladı. Prof. Dr. Cengiz Tomar Amerika’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Yalova Üniversitesi öğrencisi Didem Deniz’i de anarak kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Yalova Üniversitesi’nde yaklaşık iki aydır görev yaptığını ifade eden Prof. Dr. Cengiz Tomar bu görevde kaldığı müddetçe üniversitenin yapısal sorunlarına çözüm bulma noktasında çaba sarf edeceklerini belirti. Yalova Üniversitesi’nde eğitim kalitesinin artırılması için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Cengiz Tomar hiçbir mazeret başarının yerini tutmayacağını ifade ederek Yalova Üniversitesi’ni Yalova’ya layık bir noktaya taşımaya çalışacaklarını söyledi. Öğrencilere yabancı dil öğrenmeleri sporla ilgilenmeleri ve çeşitli sosyal faaliyetlere aktif katılmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Cengiz Tomar bu hususta öğrencilere her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.   

 

Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de gönderdikleri telgraflarla yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını temenni ederek öğrencilere başarı dileklerini ilettiler.  

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman konuşmasında Yalova’nın ideal bir üniversite şehri olduğunu ifade etti. Geçmişte Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğinde aktif görev yaptığını ifade eden Başkan Vefa Salman çeşitli sorunlar nedeniyle Yalova Üniversitesi’nin kuruluşundan bu güne beklenen hızda büyüyemediğini ifade etti. Bu açığı kapatmak için Yalova Üniversitesi yönetimine ve akademik kadrosuna yeni dönemde büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Vefa Salman Yalova Üniversitesinin en kısa sürede Yalova’ya çağ atlatacak bir seviyeye ulaşmasını temenni ettiklerini ifade etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise konuşmasında dünyanın varoluşundan bu yana yaşanan değişim ve gelişim süreçlerine değindi. Öğrencilerin milli ve manevi değerlerle donatılırken aynı zamanda evrenselliği de kucaklayan bir eğitim politikasıyla yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Muharrem İnce, ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyinin nasıl olması gerektiğini çeşitli örneklerle anlattı. Evrensel değerleri özümseyen nesiller yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Muharrem İnce dünyayı itaat edenlerin değil itiraz edenlerin değiştirebileceğini ifade etti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce yeni akademik yılın öğrencilerimize ve Yalova Üniversitesi’ne hayırlı olması temennilerinde bulunarak sözlerini tamamladı.

 

Son olarak kürsüye gelen Yalova Valisi Tuğba Yılmaz da yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başladı. Öğrencilere bir dizi tavsiyelerde bulunan Vali Tuğba Yılmaz “Bölümünüz mesleğiniz ne olursa olsun gönlünüz vatan ve millet aşkıyla dolu olsun” dedi. Ülkemizin eğitim kalitesinde son yıllarda kat ettiği mesafeye değinen Vali Tuğba Yılmaz başta üniversitelerimiz olmak üzere tüm alanlarda hızla mesafe kat eden bir eğitim politikasıyla gelişim sürecinin devam ettiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanan Yalova Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş’a da görevinde başarılar dileyen Vali Tuğba Yılmaz kendisine Yalova Üniversitesi için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti. Vali Tuğba Yılmaz bundan sonraki süreçte de el ele verip Yalova Üniversitesi’ni daha iyi noktalara taşımak için üniversite yönetimine destek olacaklarını ifade etti.  

Yapılan konuşmaların ardından Yalova Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni sona erdi.