YALOVA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİART KARMA SERGİ AÇILDI

YALOVA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİART KARMA SERGİ AÇILDI

Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği karma sergi AKADEMİART düzenlenen törenle açıldı. Karma serginin eserlerine Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerinden oluşan 9 sanatçı hayat verdi. Başta Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İsmet ÇAVUŞOĞLU olmak üzere, Öğr. Gör. Alp ULUDERE, Doç.Dr. Candan DEDELİOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Erhan MUTLUGÜN, Araş. Gör. Emel KORU, Öğr. Gör. Naciye BOZDOĞAN, Doç.Dr. Nurdan ÇETİN YERLİKAYA, Yrd. Doç. Dr. Nursel KARACA ve Öğr. Gör. Yasin YILMAZ’ın da eserlerinin bulunduğu toplam 32 eser yer alıyor.

 

AKADEMİART Karma Serginin açılışına Yalova Ak Parti Milletvekili Fikri DEMİREL, Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN, Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hüseyin YILDIRIM ve Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya ÖZTABAK, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep H. EREN ve Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rafet BOZDOĞAN katıldı.

 

Sergide konuşan Ak Parti Milletvekili Fikri DEMİREL, “Sanattan anlamak gerekiyor, bakmak ve görmek farklı şeyler. Bazen bizim bakıp hiçbir anlam çıkartamadığımız  tablolarda çok gizli anlamlar yüklü olabiliyor. Bu eserlerin hepsi yoğun bir emek ve yeteneğin ürünüdür. Yalova’da bu tür sergiler aktivitelerin artarak devam etmesine imkan sağlıyor.”dedi

 

Sergiye ev sahipliği yapan Sanat Tasarım Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. İsmet ÇAVUŞOĞLU ise

 

“Daha önce  Karizma yerleşkesinde Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin öğretim elemanları  zaman zaman farklı  temalar bağlamında karma sergiler ile izleyicilerin karşısına  çıkmıştır. Bu yılın karma sergisi AKADEMİART teması kapsamında Fakültemizin akademisyen sanatçılarını bu yeni mekanda bir araya getirmektedir.  Toplumlarda sanat her zaman önemlidir, hele de zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde sanatsal  etkinlikler topluma huzur kazandırmak için katkı sağlamaktadır.”dedi.

 

AKADEMİART Karma Sergisi 11 Kasım 2016 gününe kadar Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde ziyaretçilerine açık olacak.