Yalova Üniversitesi Avrupa Gönüllü Hizmet Programı Akreditasyonu

T.C. Başbakanlık DPT Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı’na katılım için Yalova Üniversitesi akreditasyon belgesini alarak gençlerin Avrupa ülkelerinde gönüllü hizmet yapmasını sağlayan gönderen ve koordinatör kuruluş olmaya hak kazandı. Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı, 18-30 yaş arası tüm gençlere bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma imkânı tanıyan gençlik programıdır.Gençlik programları, Avrupa Birliği sınırları içinde hareketliliği, yaygın eğitimi, kültürlerarası diyalogu desteklemekte sosyal, eğitimsel ve kültürel geçmişlerine bakılmaksızın bütün gençlerin dâhil edilmesine imkân sağlamaktadır. Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında üniversite öğrencilerimiz, mezunlarımız ve Avrupa’nın bu fırsatından yararlanmak isteyen tüm gençlerimiz 6-12 ay arasında Avrupa'da gönüllü olarak bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma fırsatı elde edebilecektir. Yanı sıra gönüllü göndermek isteyen kurumlar için Yalova Üniversitesi koordinatör olarak da hizmet verebilecektir.Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamındaki çalışmalar Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi tarafından yürütülmektedir.