Yalova Üniversitesi bir uluslararası projeyi daha hayata geçiriyor

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Külekçi, akademisyenler arasında uluslararası işbirliği konularını hedefleyen Akademikerbund für internationale Zusammenarbeit (ABIZ)’in resmi davetlisi olarak Almanya’nın Castrop-Rauxel şehrine gitti. Burada kurumun başkanı Dr. Mirsad Freiberg ile görüşen Prof. Dr. Külekçi, Freiberg tarafından geliştirilen öğrenme ve hafıza geliştirme programı “Ultima Memoria” hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Programın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Külekçi, bu programı üniversitemize getirme ve tüm Türkiye’ye üniversitemiz üzerinden eğitim sağlama niyetinde olduklarını açıkladı. Bununla ilgili protokol imzalamak üzere anlaşma sağlanırken, programın önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığı duyuruldu.