Yalova Üniversitesi ERASMUS Ailesine Katıldı

Gelişimine büyük bir hızla devam eden Üniversitemiz 20 Aralık 2010 tarihi itibariyle yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği Programı olan “Erasmus Ailesine” katılmaya hak kazanmıştır. Erasmus Programı, uluslararası yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamakla birlikte yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yükseköğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir. Hayatboyu Öğrenme Erasmus Üniversite Beyannamesini (Erasmus University Charter) almaya hak kazanan Yalova Üniversitesi önümüzdeki dönemlerde öğrenci, akademik ve idari personel değişiminde bulunmaya başlayacaktır.Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi (YADİM) yapılanmasında faaliyetlerini sürdüren ERASMUS Birimi yakın zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki yerinde çalışmalarını yürütecektir. Bu önemli gelişmenin Üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başta YADİM Koordinatörü Gülgönül Bozoğlu ve ERASMUS Koordinatörü Araş.Gör. Fevzi Esen olmak üzere emeği geçen elemanlarımızı kutluyoruz.Yolumuz açık olsun.