Yalova Üniversitesi Huaweı Ict Academy Destek Merkezi Oluyor

Yalova Üniversitesi Huaweı Ict Academy Destek Merkezi Oluyor

Huawei ile Yalova Üniversitesi arasında ICT Academy Destek Merkezi İşbirliği sözleşmesi imzalandı.

Huawei’nin üniversiteler ve eğitim kurumları ile yaptığı kar amacı gütmeyen global bir eğitim sistemi olan ICT Academy program; öğrencilere fırsat eşitliği sağlayarak güncel teknolojik bilgilere ulaşmalarını sağlamaktadır. Halihazırda Türkiye’de 36 farklı eğitim kurumu ile devam eden bu programda, başladığı zamandan beri gösterdiği üstün başarı ile dikkat çeken Yalova Üniversitesi, Huawei tarafından ICT Academy Destek Merkezi olarak yetkilendirildi.

Sözleşme, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Huawei ICT Acdemy Türkiye Yetenek Müdürü Kübra Harput ve ICT Academy Yalova Üniversitesi yöneticisi ve Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen’in hazır bulunduğu toplantıda resmi olarak imzalandı.
İmzalanan sözleşmeye göre Huawei ICT Academy Destek Merkezi (IASC), programın başarısında önemli bir rol oynayacak, bunun yanında IASC tarafından sağlanan operasyonel destek Huawei ICT Academisi ekosisteminin daha fazla gence ulaşmasını sağlayacaktır.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı üniversitemizin kültürünün uluslararası işbirlikleri ile zenginleştiğine vurgu yaparak "Huawei şirketine üniversitemize gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin gençlerimize büyük fırsatlar oluşturmasını temenni ediyorum. Yalova Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.