Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) tarafından 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde “Kadın ve Aile Dostu Kent Çalıştayı” düzenlendi. 

Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) tarafından 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde “Kadın ve Aile Dostu Kent Çalıştayı” düzenlendi. 

Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yalova İl Müdürlüğü, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Kent Konseyi, Yalova Müftülüğü ve Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) paydaşlığında Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) tarafından 4-5 Haziran 2024 tarihlerinde “Kadın ve Aile Dostu Kent Çalıştayı” düzenlendi. 
Çalıştayın açılış konuşmalarının ilki YÜKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay tarafından yapıldı. Yalova ilinin kadın ve aile dostu kent olup olmadığına ilişkin algılarını ölçmek için Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay, Doç. Dr. Yasemin Çölgeçen, Dr. Öğr. Üyesi Sinem Ayanoğlu Tepeközcan, Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Dr. Fatma Tosun ve Araştırma Görevlisi Azize Velioğlu tarafından ilde mülakatlar yapıldı. Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay Yalova’nın kadın ve aile dostu olup olmadığına dair yapılan mülakatların sonuçlarını sunarken,  Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Yıldırım Yalova’nın yaşlı dostu kent olup olmadığına dair yaşlılarla yapılan mülakatların sonuçlarını, Dr. Fatma Tosun ise genç dostu bir il olup olmadığına dair gençlerle yapılan mülakatların sonuçlarını sundu.
İkinci konuşmacı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Samiye Korkmaz'dı. Samiye Korkmaz Bakanlığın ailenin güçlendirilmesi için yaptığı çalışmaları sunarken; son konuşmacı Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahcekapılı ise aile dostu kent kavramının öneminden bahsetti. Öğleden sonra yerel yönetimlerden, kamu kurumlarından, stk’lardan ve paydaş kurumlardan temsilcilerin yer aldığı kadın dostu kent, aile ve çocuk dostu kent, yaşlı dostu kent, genç dostu kent ve engelli dostu kent  çalıştay masalarında Yalova’nın kadın ve aile dostu kent olup olmadığı değerlendirildi. İkinci gün paydaş üniversitelerin kadın ve aile araştırmaları merkez müdürleri çalıştay masalarında oluşan sonuçlara ilişkin raporları değerlendirdiler.