Yalova Üniversitesi Koordinasyonunda Düzenlenen ‘Yalova Araştırmaları Kongresi (Yak21)’ Protokolü İmzalandı

Yalova Üniversitesi Koordinasyonunda Düzenlenen ‘Yalova Araştırmaları Kongresi (Yak21)’ Protokolü İmzalandı

Yalova Üniversitesi, Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Belediyesi iş birliğinde; Yalova’yı konu edinen ve Yalova’da yürütülen araştırmalara yer verecek olan ‘Yalova Araştırmaları Kongresi (YAK21)’ düzenlenecek.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, 22-23 Ekim tarihlerinde; Üniversitemiz, Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Belediyesiyle ortak olarak düzenlenen ‘Yalova Araştırmaları Kongresi’ hakkında protokol imzalamak üzere Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, ile bir araya geldi. Yalova Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen İmza protokolü töreninde yapılacak olan kongrenin detayları hakkında konuşuldu.

Yalova Üniversitesi koordinasyonunda düzenlenen bu kongre ile üniversitemiz bünyesinde yer alan enstitülerin birleşmesiyle yeni kurulan Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, ilk bilimsel organizasyonunu gerçekleştirmiş olacak.

Yalova Araştırmaları Kongresi (YAK21) Nedir?

Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü münasebetiyle bu yıl 22-23 Ekim tarihlerinde Yalova Üniversitesi, Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Belediyesi iş birliğinde hazırlanan, Yalova’yı konu edinen ve Yalova’da yürütülen araştırmalara yer verilecek olan “Yalova Araştırmaları Kongresi (YAK21); Yalova ile ilgili bilimsel bilgi üretilmesine katkı sağlamak ve bunun yanı sıra ülkemizin en genç illerinden biri olmasına rağmen köklü bir tarihsel birikime sahip olan Yalova hakkında hali hazırda çalışmalar yürüten, ülke içinde ve dışındaki bilim insanlarını bir araya getirerek aralarında ki bilgi paylaşımına katkıda bulunarak bir sinerji oluşturmayı amaçlıyor.  Kongreye gönderilen bildiriler arasından, kabul edilen bildirilerin tam metin veya geniş özetleri Kongre Bildiri Kitabı’nda yayınlanacak. Ayrıca sunulan tam metin bildiriler arasından hakem kurulu tarafından “en iyi bildiri” seçimi yapılacak.

Kongre’nin yüz yüze veya çevrimiçi yapılmasına, COVID-19 Pandemisinin gelecek günlerdeki seyrine göre karar verilecek olup, Kongre web sayfasında durulacak.