Yalova Üniversitesi Kültür ve Sanat Birliği Halk Oyunları Topluluğu’nun Romanya’daki Başarısı

Romanya'nın Köstence kentinde 6-9 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen 18. Uluslararası Türk Tatar Milli Kıyafet, Halk Oyunları ve Türküleri Festivali'ne katılan Yalova Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Romanya'dan döndü. Ekip festival öncesinde Yunanistan'ın Kavala ve Selanik şehirlerini gezerek Atatürk'ün Evini ziyaret etti. Ardından Makedonya' ya geçilerek Üsküp, Bulgaristan'ın Sofya, Romanya'nın Bükreş şehirlerinde kültürel gezi gerçekleştirildi. Altı ülkeden ekibin katıldığı festivalde Yalova Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu en başarılı ekip seçildi. Yalova'nın kardeş şehri Mecideye'de ekip büyük ilgi ile karşılandı.