Yalova Üniversitesi MARKA Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Yalova Üniversitesi MARKA Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde düzenlenen yerel toplantıların Yalova durağı, Yalova Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sanayi ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren paydaşların görüşlerinin alınması amacıyla düzenlenen toplantı, Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul ve MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, ilgili sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, “Ülkemizin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediğimiz bu toplantıda, güzel fikirlerin ve düşüncelerin üretileceğine inanıyorum. Yalova Üniversitesi olarak MARKA ile birçok konuda işbirliği içerisindeyiz ve bu koordinasyonu da devam ettirmek istiyoruz. Bizim tüm gayemiz ülkemize faydalı olmak ve değer üretmektir” diye konuştu.

Sanayideki Verimliği Arttırmayı Hedefliyoruz

Sanayideki verimliği arttırmayı hedeflediklerini belirten Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, “Devletimiz tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı, gelir dağılımından enflasyona, tasarruf tedbirlerinden adaletli paylaşıma kadar pek çok konuyu kapsamaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz toplantımızın, yerelde karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri geliştirebildiğimiz, çalışanın da işverenin de mutlu olduğu bir üretim sürecine geçilmesine vesile olmasını istiyoruz. Bu kapsamda buradan güzel fikirlerin ve çözüm önerilerinin çıkmasını planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonucunu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunacaklarını belirten MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ise “Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde düzenlediğimiz toplantının dördüncüsünü Yalova Üniversitesi’nde gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Katılımcıların seçtiği konu başlıklarına baktığımızda, tüm toplantılarda benzer konuların öne çıktığını görüyoruz. Biz de toplantı neticesinde çıkacak fikirleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunacağız” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarını takiben MARKA Uzmanı Muhammet Bayrak, “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi Hamlesi Yolunda Sanayimizin Geleceği: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Daha sonra ise katılımcıların, anket yoluyla belirlediği konu başlıklarından oluşan panel oturumlarına geçildi. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul’un moderatörlüğünde gerçekleşen panel oturumlarında; Finansmana Erişim, Ekonomik Belirsizlik, Ulusal ve Uluslararası Pazara Erişim ve Tutunma, Devlet Destekleri ve Kurumsal Yapılanma konu başlıkları masaya yatırıldı.