Yalova Üniversitesi ‘nde Doluluk Oranı %94’e Ulaştı

2016 LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ünivesitemizin lisans ve ön lisans programlarında doluluk oranları netleşti. 2141 Ön Lisans kontenjanına 2059 öğrenci, 1306 lisans kontenjanına 1241 öğrenci yerleşti. Böylece Yalova Üniversitesi Ön Lisans programlarında yerleşme oranı  %96, lisans proramlarına yerleşme oranı %92, ortalama yerleşme oranı ise %94 olarak gerçekleşmiş oldu. ÖSYM verilerine göre Yalova Üniversitesine 2016-2017 akademik yılında toplam 3273 öğrenci kayıt yaptıracağı açıklandı.

Yalova Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yerleşen öğrencilerin kayıtlarının 12-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada öğrencilerin obs.yalova.edu.tr adresinden ön kayıt yapmak zorunda oldukları ifade edildi. Buna göre 12 – 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında isteyen öğrencilerin E-kayıt (elektronik kayıt) yapabilecekleri, elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrencilerin  ise 15 - 19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen  (üniversiteye gelerek) kayıt yaptıracakları belirtildi.

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım 2016 YGS- LYS sonuçlarına göre üniversitemize yerleşen öğrencileri tebrik ederek öğrencilik yaşamlarında başarılar diledi. Öğrencilerin  daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi için tüm fakülte ve yüksekokullarda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Prof.Yıldırım, Yalova Üniversitesi olarak öğrencilerimize daha iyi imkanlar sunabilmek adına çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.