Yalova Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü Projesi, TÜBİTAK 2214/A Programı'ndan Destek Almaya Hak Kazandı

Yalova Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü Projesi, TÜBİTAK 2214/A Programı'ndan Destek Almaya Hak Kazandı

Yalova Üniversitesi, Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü'nden Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan liderliğinde geliştirilen proje, TÜBİTAK tarafından 12 ay süreyle destekleniyor.

 

Yalova Üniversitesi, Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü'nden Öğretim Görevlisi Yusuf Evren Doğan tarafından hazırlanan "Dış Mekân Süs Bitkilerinde Avrupa Kalite Standartları Temelinde Kalite Sınıflarının Belirlenmesine Yönelik Bir Yöntem Araştırması" konulu proje, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları 2214/A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu Programı'ndan 12 ay süreyle destek almaya hak kazandı.

 

Bu proje, peyzaj ve süs bitkileri sektöründe yaşanan standart sorunlarına hem Türkiye'de hem de dünyada kullanılabilecek bir formül geliştirmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında Almanya'da 2002 yılında Alman Fidan Standartlarını oluşturan ekibin yöneticisi olan ve Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Peyzaj Mimarlığı Fakültesi Profesörü Martin Thieme-Hack yurtdışı danışman olarak görev alacaktır. Ege Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş da projenin tez danışmanı olarak görev yapacaktır. Proje; Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, Avusturya ve Türkiye’den uzmanların katılımı ile tamamlanacaktır.