Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümünün Başarısı

Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümünün Başarısı

Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ayça Seymenoğlu, senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı film ile ‘Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film Kamu Spotu Yarışması’ndan yine ödülle döndü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Atatürk Kültür ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumu öncülüğünde ilan edilen  2017 Türk Dili Yılı kapsamında, Türk Dil Kurumu ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile düzenlenen ‘Kimliğimiz Türkçemiz Kısa Film Kamu Spotu Yarışması’nda, Ayça Seymenoğlu yarışmaya katıldığı üç film ile 100 eser arasından sıyrılarak finale kaldı ve biri ödül kazandı. Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. Serkan Öztürk'ün danışmanlık ettiği Seymenoğlu’na oyuncu olarak sınıf arkadaşlarından Kubilay Koca eşlik etti. Filmin tanıtım ve PR çalışmalarını, basın ayağını da yine sınıf arkadaşı olan İsmail Gökgez üstlendi.

Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi bünyesinde 5 yıl önce kurulan ve kurulduğu yıldan itibaren ödül kazanmaya başlayan İletişim Sanatları Bölümü, üniversitenin en dikkat çeken bölümü olarak ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Aynı öğrenciler, 2015 yılında, 5. Uluslararası Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması’nda 4’lük ödülünü kazanmışlardı. 4. sınıf öğrencileri mezun olmadan önce okullarına bir ödül daha kazandırmış olmanın gururunu yaşadılar. Kurum tarafından yapılan duyuruda, ödül töreninin ilerleyen günlerde yapılacağı belirtildi.

 Yalova Üniversitesi olarak öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.