Yalova Üniversitesi ve Taşkent Tıp Akademisi Urgenç Şubesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Yalova Üniversitesi ve Taşkent Tıp Akademisi Urgenç Şubesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

 

Yalova Üniversitesi ile Taşkent Tıp Akademisi Urgenç Şubesi arasında önemli bir iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma, iki üniversite arasında akademik hareketlilik, ortak araştırma projeleri ve eğitim programları konularında iş birliğini kapsıyor.

Anlaşmanın imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Taşkent Tıp Akademisi Rektörü Rashid Yusupovich Ruzibaev, Rektör Yardımcısı Davronbek Yusupovich Batırov, Üniversite Müdürü Gayrat Pirnapasovich Nurullaev, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, Türk İllerinde Bir Güleryüz Platformu Koordinatörü Av. Ahmet Buhari, Konyalova Derneği Başkanı Tekin Sarıçam, İstanbul Türkistanlılar Derneği Başkanı Ekber Yassa, Üniversitemiz İ.İ.B.F Dekanı Prof. Dr. Taner Tatar ve Osmangazi Eski Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu yer aldı.

Her iki üniversite de bu iş birliğinin, akademik başarılarının artırılmasında ve uluslararası alanda daha geniş bir ağ oluşturulmasında önemli bir rol oynayacağına dair umutlarını dile getirdiler.