Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nün Leeds Metropolitan Üniversitesi’ni Ziyareti

Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Başkan Yardımcıları Okutman İzzet Soner Ayhan ve Okutman Özlem Uysal ve İngilizce Okutmanı Merve Şirenbilek ile birlikte, 11–12 Nisan tarihlerinde İngiltere’de bulunan Leeds Metropolitan Üniversitesi İngilizce Eğitimi Bölümüne ziyarette bulundular.Öğretim Görevlisi ve Kurs Koordinatörü Matthew Wilson’ın karşıladığı S.Ayhan,Ö.Uysal ve M.Şirinbilek, Leeds Met tarafından hazırlanan program doğrultusunda ders gözleminde bulunarak uygulanan öğretim müfredatlarını ve yöntemlerini yerinde inceleme fırsatını buldular.Öğretim Görevlisi David Killick ve Dekan Yardımcısı Annet Nottingham ile eğitim-öğretim faaliyetleriyle ilgili fikir alışverişlerinde de bulunan S.Ayhan,Ö.Uysal ve M.Şirinbilek, Uluslararası Ofis ile değişim programları, yurtdışında eğitim ve gönüllülük konularıyla ilgili görüşmeler yaptılar. Leeds Metropolitan Üniversitesi’ne yapılan bu ziyaretin ardından heyet, 15-19 Nisan tarihlerinde Brighton'da düzenlenen 45. International Association of Teachers of English as a Foreign Language (IATEFL) Konferansı’na katılarak 70’in üzerinde ülkeden İngilizce Öğretmenliği alanında profesyonel yaklaşık 1500 eğitimcinin buluştuğu bu konferansta, ünlü yazarlarla tanışıp, yeni çıkan yayınları inceleme ve İngilizce Öğretimi alanında çeşitli konulardan oluşan oturumlara ve çalıştaylara katılma fırsatını buldular. Değerli genç hocalarımızı kutlarız.