Yalova Üniversitesin Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Uğur ‘Strait Talk’ Programına Konuk Oldu

Yalova Üniversitesin Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Uğur ‘Strait Talk’ Programına Konuk Oldu

Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Uğur, ‘Ukrayna Donbas Krizi ve Türkiye’nin Bu Konudaki Pozisyonu’ ile ilgili soruları yanıtlamak için TRT World kanalında yayınlanan 'Strait Talk' programına konuk oldu.

2014'ten bu yana devam eden Rusya-Ukrayna krizi, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde 26 Mart'ta 4 Ukrayna askerinin ölmesi ve Rus ordusunun Ukrayna sınırlarındaki hareketliliği nedeniyle tekrar dünya gündemine geldi . Dünyadaki önemli aktörlerinde bu krizde Ukrayna’nın yanında olduğunu açıkça vurguladıkları bu olayda Türkiye’nin tutumunu ve pozisyonunu açıklamak üzere, Yalova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Yalova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü olan Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Uğur konuyla ilgili soruları yanıtlamak için TRT World kanalında yayınlanan ‘Strait Talk’ programına konuk oldu.

Konuşmasına ilk olarak Donbas Bölgesi’nin Rusya için öneminden ve bölgenin stratejik konumundan bahsederek başlayan Uğur, Türkiye’nin konuyla ilgili Rusya’ya karşı tutumunu açıklarken 13 yıl önce Gürcistan- Rusya arasında yaşanan krize atıfta bulundu. Rusya’nın sürekli izlemiş olduğu yayılmacı politikalar karşısında Türkiye’nin tutumunun hiç değişmeyeceğini vurgulayan Uğur, Türkiye’nin yaşanan bu gerilimi barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusunda ısrarcı olduğunu ifade ederek konuşmasına son verdi.