Yalova Üniversitesinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu

Yalova Üniversitesinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı Kuruldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde Üniversitemiz Merkez Kampüsünde gerçekleşen etkinliğe, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve il protokolü katıldı. Bu anlamlı etkinlik, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak düzenlendi.

Türkiye'nin dört bir yanında 2023 farklı yerde milyonlarca fidanın toprakla buluştuğu bu özel günde, geleceğimize ve Cumhuriyetimize nefes olmak adına kampüsümüzde önemli bir adım atıldı.

Saat 11:11'de kampüsümüzde İl Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından hazırlıkları yapılan alanda gerçekleşen fidan dikme töreni, coşkulu bir atmosferde geçti.

Vali Dr. Hülya Kaya etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederken, Yalova Üniversitesinde yemyeşil bir yaşam alanı ortamının oluşması için adımların hızla atıldığını belirtti.

“Gençlerimiz İçin Kampüsü Meyve Ağaçlarıyla Donatacağız”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ise 2 hafta boyunca her gün alanı hazır hale getirmek için emek veren Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerine özellikle teşekkür ederken, "Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir etkinlikle buluşan Yalova Üniversitesi ailesi olarak, 2 hafta sonra da kampüse 100 adet meyve ağacı dikeceğimizin müjdesini vermek isterim " ifadelerini kullandı.

Vefat Eden Öğrencimiz Anısına Ağaç Dikildi

Geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazasında Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Atakan Boyacı hayatını kaybetmişti. Yalova AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, Vali Dr. Hülya Kaya, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Kampüste öğrencimizin anısını yaşatmak için bir fidan ektiler.

Fidan dikimine katılanlar arasında akademisyenler, öğrenciler ve gönüllüler bulunurken, katılımcılar ellerindeki fidanları toprakla buluşturarak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma hedefine ortak oldular.