Yalova Üniversitesi’nde Afrin Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Yalova Üniversitesi’nde Afrin Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Yalova Üniversitesi, Afrin’i terör örgütlerinden kurtarmak için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan askerlerin aziz ruhları için mevlit-i şerif programı düzenledi.

Daha önce Zeytin Dalı Harekatı’na destek için 563 personelin katılımıyla imza kampanyası düzenleyen Yalova Üniversitesi, bu kez de Afrin operasyonu kapsamında şehit olan askerler için mevlit-i şerif programı gerçekleştirdi. Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan ve Yalova Müftüsü Turgut Açari’nin katılımıyla gerçekleşen programa çok sayıda akademisyen, memur ve öğrenci katıldı. Yalova Üniversitesi merkez yerleşkesinde bulunan mescitte gerçekleşen program, İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Abdülkerim Aktaş’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yalova Müftüsü Turgut Açari’nin İslam’da şehitlik kavramının önemi hakkında açıklama yaptığı program, Cuma namazının kılınışıyla devam etti.

Programın sonunda Yalova Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Güler Alkan, namazdan çıkan cemaate helva ve meyve suyu dağıtarak iyi dileklerini iletti. Kahraman Türk askerinin geçmişte olduğu gibi bugün de canları pahasına vatan mücadelesi içinde olduğunu belirten Prof. Dr. Güler Alkan, “Büyük bir kararlılık ve sabırla sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz, tarifi mümkün olmayan bir makam olan şehitlik mertebesiyle müjdelendiler. Bizlere düşen görev, şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettiği vatanımızın her bir noktasına aşkla bağlanmak ve bu tür programlarla onların aziz ruhlarını anmaktır. Şehitlerimizin anıları, genç neslimizin sahip olduğu bilinç ve şuurla yaşamaya devam edecektir. Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla tamamlanması için her gün dualar etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.