Yalova Üniversitesi’nde Hibrit Güneş Pili Üretim Projesi Gerçekleştirilecek

Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Bayram KILIÇ’ın hazırlamış olduğu “Grafen Nano Tabaka Üzerine TiO2 Nanoporous (Nanogözenek)/ZnO Nanowire (Nanotel) Tandem (Katmanlı) Nano-Yapıların Büyütülerek Optoelektronik Özelliklerinin İncelenmesi ve Yüksek Verimli Boya İle Duyarlı Fotovoltaik Hücrelerin Geliştirilmesi” isimli projesinin TÜBİTAK-3001 araştırma projeleri kapsamında desteklenmesi kabul edildi. Projenin ana amacının, Tandem (Katmanlı) Nano-yarıiletkenlerin sentezlenerek yüksek verimde çalışan hibrid yeni nesil güneş pillerinin üretilmesi olarak belirlendiği ve Tandem nano yapıların üretilmesi ile Türkiye’de ilk olarak hibrit güneş pili üretiminin gerçekleştirilecektirileceği belirtildi. Bu araştırma projesi ile oldukça yüksek verimde ve daha düşük maliyette güneş pilleri üretileceği vurgulandı. Proje Yrd.Doç.Dr. Bayram KILIÇ’ın yürütücülüğünde; Yalova Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve California Üniversitesi ve  Davis İleri Fotovoltaik Araştırma Merkezinde ortak araştırmacılar tarafından gerçekleştirilecek.