Yalova Üniversitesi’nde Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu Açıldı

Yalova Üniversitesi’nde Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu Açıldı

Yalova Üniversitesi öğrencilerinin manevi danışmanlık hizmeti alabilmeleri amacıyla ‘Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu’ kuruldu.

Yalova Müftülüğü’nün katkılarıyla Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde hizmete başlayan Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu’nun açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti. Yalova Müftüsü Turgut Açari, Yalova Üniversitesi Genel Sekreteri Sayim Oral ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Yalova Yurt Müdürü Derya Şengel Kartal başta olmak üzere çok sayıda önemli ismin katıldığı tören sırasında, Yalova Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerin yapmış olduğu eserlerden oluşan serginin açılışı da gerçekleşti.

İki görevlinin hizmet vereceği Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Yalova Müftüsü Turgut Açari, “Biz Müftülük olarak, gençlerimizin eğitim aldığı Üniversitemizde, dini konular hakkında danışmanlık hizmeti verebilmeyi istedik ve Üniversitemizde çok hızlı bir şekilde mekan tahsis ederek bu istediğimizi yerine getirdi. Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu’na gelen öğrencilerimiz, dini konularda kafalarına takılan soruların yanıtlarını bulabilecekler. Yine aynı şekilde isteyen öğrencilerimiz, Kuran-ı Kerim okumayı öğrenebilecek. Bu vesileyle Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu’nun açılışına öncülük eden başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Yalova Müftüsü Turgut Açari’den sonra söz alan Yalova Üniversitesi Genel Sekreteri Sayim Oral ise “Yurdumuzun dört bir yanından gelen evlatlarımızın maddi ihtiyaçları olduğu gibi, manevi ihtiyaçları da oluyor. Bu manevi ihtiyaçları en iyi karşılayabilecek kurumun da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yalova’daki temsilciliği olan Yalova il müftülüğümüz olduğu için Sayın rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci hocamızın rehberliğinde ve talimatları doğrultusunda Manevi Danışma ve Rehberlik Bürosu’nu hazırladık. Amacımız, gönülleri boş ve mahzun olan tüm evlatlarımızın, gelip burada hem rehber hem de lider olan hocalarımızın bilgi dağarcığından istifade edebilmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından sergiyi gezen heyet, eserleri olan öğrencileri tebrik etti.