Yalova Üniversitesi’nden 61.Hükümete Bakan Yardımcısı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Davut Kavranoğlu 61.Hükümetin ilk bakan yardımcısı oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakan Yardımcısı olarak Davut Kavranoğlu’nun atama kararnamesini imzalanmak üzere Başbakanlık makamına sundu.

Özgeçmiş

1962 yılında Rize-Gündoğdu’da doğdu. Orta Okul ve Liseyi İstanbul-Suadiye Lisesinde okudu.1984 yılı yaz döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronikve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden Fakülte İkincisi derecesi ile mezun oldu. California Institute of Technology’de  (Caltech), Elektronik Mühendisliği alanında 1986 yılında yüksek lisans ve 1989 yılında doktora  unvanlarını aldı. Doktoradan sonra  Suudi Arabistan’da bulunan King Fahd University of Petroleum and Minerals’da 1989 yılında Yardımcı Doçent, 1993 yılında Doçent oldu. 1999-2002 yılları arasında Beykent Üniversitesi’nde, 2006-2007 yılları arasında ise  İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde kısmi statüde öğretim üyeliği yaptı. Ağustos 2009’da Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Profesörlüğe yükseltildi. Prof.Kavranoğlu’nun araştırma alanları Otomatik Kontrol, İşaret İşleme, Güvenli Haberleşme-Şifreleme, Mobil ve Uydu Haberleşmedir. Prof.Kavranoğlu evli ve yedi çocuk babasıdır. Değerli hocamızı kutluyor ve  bu önemli görevinde içten başarılar diliyoruz.