Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Yalova'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Yalova, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanı'nın verilişinin 102. yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü'nü coşkuyla kutladı. Yalova Valiliği tarafından düzenlenen Gaziler Günü Anma Programı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Yalova protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programı, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz, Yalova Belediye Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu, Cumhuriyet Başsavcı Duygu Bayar Öksüz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali Naci Binici, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Tören öncesinde Şehit Aileleri ve Gaziler için kahvaltı programı düzenlendi. Rektörümüz ve Yalova protokolü gazilerle bir araya geldi. Ardından, Yalova Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Yalova Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret ederek, gazilerle duygusal bir sohbet gerçekleştirdi.

Gaziler Günü Anma Programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından Yalova Şehitliği ziyaret edildi ve Aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimiz dualarla anıldı.

Şehitlik ziyareti sonrasında Merkez Camii'nde aziz şehitlerimiz ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimiz için mevlit-i şerif okunarak, anma programı son buldu.