Yalova Güç Birliği Federasyonu, Anadolu Dernekleri Federasyonu ve Karadenizliler Dernek Federasyonu, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek üzere Cevdet Aydın Parkı’nda ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı tarafından okundu.
🇵🇸🇹🇷 Rektörümüz Prof. Dr. Bahçekapılı, açıklamasında, Filistinli Müslümanların onur, haysiyet ve haklarının yanında durma iradesiyle bu çerçevede bir araya gelindiğini vurguladı.  Açıklamasında şu hususlara dikkat çekti:
• İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve genel olarak Filistin topraklarında gerçekleştirdiği operasyonları “soykırım”, “katliam” ve “kara harekâtı” olarak nitelendirdi. 
• Bu tür eylemlerin uluslararası hukuk, insan hakları sözleşmeleri ve insanlığın temel vicdanı açısından kabul edilemez olduğunun altını çizdi. 
• Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların sessizliğini söz konusu trajediye göz yummak olarak değerlendirdi; bu kurumların bu konuda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti. 
• “Sessizlik zulmün en büyük destekçiliğidir” ifadesiyle, sessiz kalmanın fiili bir sorumluluk paylaşımı anlamına gelebileceğini ileri sürdü. 
• Ayrıca, 18 Ekim tarihinde saat 18:00’de Yalova Meydanı’nda yapılacak ortak eylem ve temsil çağrısı yapıldı. 
Bu çağrı, yalnızca bölgesel bir dayanışma göstergesi değil, aynı zamanda uluslararası toplumun adalet ve insanlık onuruna duyarlılık göstermesi yönünde sembolik bir adım olarak değerlendirilmektedir.