Yapımcı-Yönetmen Hasan YILDIZ ile Kariyer Sohbetleri

Yapımcı-Yönetmen Hasan YILDIZ ile Kariyer Sohbetleri

 

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) de birçok programı yayınlanan, özellikle gençlere yönelik programlarıyla tanınan Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, Türkiye'nin tüm üniversitelerini kapsayan “Kariyer Sohbetleri” projesi kapsamında Yalova Üniversitesi'nde de bir seminer düzenledi. Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Son dönemde TRT'de yayınlanan "Kripteks" adlı yarışma programıyla üniversitelerde porgramlar yapan ve geçtiğimiz yıl Yalova Üniversitesi'nde de Kripteks programının çekimlerini yapan Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız tekrar Yalova Üniversitesi öğrencileriyle biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı. Hasan Yıldız “Kariyer Sohbetleri” projesiyle Türkiye'nin tüm üniversitelerine giderek üniversite gençliğinin geleceğe umutla bakabilmesi için tecrübelerini gençlerle paylaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Seminerde özgüven, iş hayatı ve medya konularında gençlere tavsiyelerde bulunan Yıldız başarı için özgüven bilgi ve tecrübenin olması gerektiğini belirtti. Bilginin eğitim kurumlarında elde edildiğini tecrübenin ise uzun yıllar alabilecek bir süreç olduğunu belirten Yıldız, kendilerinin ise tecrübe ve özgüven noktasındaki açığı kapatmak için gençlere yol göstermeye çalıştıklarını söyledi.


"Başarı inanmakla başlar" diyen Yıldız konuşmasının devamında şunları kaydetti:
Samimiyetin olduğu yerde başarı kaçınılmazdır. Başarmak için önce kendinize inanın. Her zaman kendinizi sorgulayın ve yarına daha güçlü başlayın.Her şeyinizi kaybetseniz bile tevazu ve samimiyetten ödün vermediğiniz sürece yükseleceksiniz.”dedi. Başarılı olmak istiyorsanız, daha üniversiteden mezun olmadan kendinize pek çok şey katmalısınız diyen Yıldız” Eğer özgüveniniz yüksek olursa başaramayacağınız şey yoktur. Sürekli yükselmeyi hedefleyin, ama asla nereden geldiğinizi unutmayın. Hiçbir şeyin sizi değiştirmesine izin vermeyin.” diyerek sözlerini tamamladı. Program katılımcılara katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi .