Yoksullarla Dayanışma Haftası

“Yoksullarla Dayanışma Haftası” kapsamında, Yalova İl ve İlçelerinden ilk ve orta dereceli okulların katıldığı 81 eserin yer aldığı resim sergisinin açılışı Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Valisi Esengül Civelek tarafından gerçekleştirildi. Sergi açılışının ardından “Yoksullarla Dayanışma” konulu konferansa geçildi. Vali Esengül Civelek katıldığı konferansta, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Recep Hayri Eren, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF) Dekanı Prof.Dr.Ali Rıza Abay, Yalova Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Musa Şahin, Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Merkezi Müdürü Arş.Gör.Fatma Kahraman Güloğlu,  Yalova İl Özel İdare Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, İl Genel Meclis Başkanı Atalay Beştaş, İl Defterdarı Selami Sipahigil ve kurum müdürleri ile öğrenciler hazır bulundu. Vali Civelek, Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu, sosyal devlet olmanın gereği de eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, sosyal güvenlik alanlarında etkin yürütülen politikalar oluşturmak ve oluşturulanı politikaları yaşama geçirmek ve yoksullukla mücadele etmek olduğunu belirtti. Prof.Abay konuşmasında yoksulluğu tanımlamanın oldukça zor olduğunu, bireyin veya hane halkının yaşamını sürdürebilmesi için asgari refah düzeyini yakalayamaması durumu mutlak yoksulluk olduğunu ifade etti. Gelir dağılımındaki eşitsizliğe vurgu yapan Prof.Abay, gelir dağılımı ile ilgili istatistiki bilgiler aktararak konuşmasını sonlandırdı. Vali Civelek, Prof.Abay’a buket takdim ederek teşekkür etti.  Resim yarışmasında dereceye giren ilk ve orta dereceli öğrencilere Vali Esengül Civelek ve Prof.Recep Hayri Eren tarafından ödülleri sunuldu.